Atanasković: “Geoks“ ulaganja države vratio duplo, radnici neće ostati na ulici

Anđelka Atanasković je izjavila da može odgovorno da kaže da je “Geoks” radio u portfelju Ministarstva privrede do 2019.

“Sve te obaveze je izmirio, znači po ugovoru i mogu reći, što se tiče samih ulaganja i podsticaja i isplaćivanje plata, poreza i doprinosa, oni su za dva i nešto više puta dali državi nego što su uzeli podsticaja”, ističe Atanaskovićeva.

Na pitanje da se pojavila informacija da još neke firme planiraju odlazak iz Srbije, Atanaskovićeva odgovara da to nije tačno.

“‘Jazaki’, znači oni imaju ovde duplo, i više nego duplo radnika upošljenih nego što su imali obavezu po ugovoru. Ja zvanično imam izveštaj od 30. juna ove godine 3.180 radnika imaju upošljenih. To što su otpustili, ne znam pedesetak ili 100 radnika, ja stvarno nisam tačno zapamtila, ali jednostavno mi tu nemamo uticaja, shvatate – ni kao država, ni kao Ministarstvo privrede. Oni su primili duplo više ljudi, verovatno im u tom trenutku nije trebalo, što ne znači da sutradan ako budu poboljšali poslovanje da će možda vratiti te ljude”, kaže Atanaskovićeva.

Ističe da “Simit Saraj” na primer, “Spilit”, “Houm plus”, “Su fUd”, “Hendi”, “Jura”, ovih pet- šest firmi su sve otišle u stečaj i likvidaciju i one uopšte nisu imale sredstva podsticaja niti su u portfelju Ministarstva privrede.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Ništa od srpske saradnje u Golden Stejtu – “ratnici” otpustili Smailagića

Read Next

PRAVILA ŽIVOTA KOJA SVAKA ŽENA MORA DA USVOJI: Ništa mudrije nećete pročitati!