Asano svojevoljno napustio Partizan, crno-beli spremaju tužbu

Japanac je na društvenim mrežama objavio da je raskinuo saradnju sa crno-belima jer je osećao da ga “klub ne poštuje”.

“Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju”, saopštio je Partizan.

“FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima Fife podneti tužbu protiv igrača usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom.”

Iz uprave kluba uveravaju da ova odluka neće uticati na nastavak sezone.

“Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uveravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije”, stoji u saopštenju Partizana.

Igrač je objavio da je klub kasnio sa isplaćivanjem zarada, zbog čega je na kraju morao da ode.

“Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Nakon što sam se neko vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem ovu tešku odluku. Mislim da nisam poštovan od kluba, koji duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren na današnji dan. Niko nije ni reagovao na moje molbe”, naveo je Asano na Instagramu.

Ukoliko se zaista ispostavi da je klub dugovao igraču, onda neće zaraditi ništa od njegove planirane prodaje narednog leta.

“Teško mi je što moram da napustim klub u ovakvim nesrećnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan deo svoje karijere. Zauvek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Sava Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandra Stanojevića, koji me je uvek podržavao i verovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca”, napisao je najbolji strelac Partizana.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Jokić posle nove dominantne partije čestitao Vaskrs navijačima u Srbiji

Read Next

Fundić: U plej-of smo došli iz drugog plana, ali imamo šansu