Argentina – vojska pedofila vreba na internetu, platforma “Tvič” suočena sa lavinom pritužbi roditelja

Globalne posledice korone na fizičko i mentalno zdravlje stanovništva predmet su brojnih istraživanja, ali argentinski analitičari uočili su još jedan negativan aspekt.

Fizičko distanciranje usmerilo je većinu stanovništva još više ka društvenim mrežama, kako u celom svetu, tako i u Latinskoj Americi.

Prema istraživanju koje je uradila nevladina organizacija “Branimo Argentinu” u saradnji sa udruženjem “Advokati”, u toj zemlji došlo je do drastičnog umnožavanja napada pedofila preko interneta i to najviše preko platforme Tvič (Twitch).

Eksperti upozoravaju da su u Argentini registrovane aktivnosti više od 25.000 pedofila i da je reč o pravoj vojsci koja napada milione dečaka i devojčica, pokušavajući preko društvenih mreža da ostvari kontakt sa njima. 

Deljenje fotografija, video-sadržaja, pa čak i seksualno zlostavljanje deo su tog problema, koji ne prestaje da raste u doba društvene izolacije.

Tvič je platforma za strimovanja uživo, koju uglavnom koriste gejmeri za prikaz video-igara, ali je njena upotreba sve šira, pa se pomoću nje i mnogi drugi influenseri, sportisti, novinari, obraćaju fanovima i sledbenicima. Najveći je pandan Jutjubu u tom smislu.

Havijer Miglino iz organizacije “Branimo Argentinu” kaže za Dijario popular da je sve više projekata koji koriste blagodeti koje ta platforma i takav način obraćanja pružaju, ali upozorava i na negativne aspekte, jer to može biti mamac da bande pedofila imaju pristup maloletnim dečacima i devojčicama.

“Količina ponuđenog sadržaja i dalje raste i tamo ima prostora za praktično sve. I upravo taj nedostatak kontrole plodno je tlo za pedofile. Na primer, najnoviji dominantni trend naziva se Hot tub (vruća kupka) i izaziva uzbunu u celom svetu. Reč je o gomilama mladih žena u bikiniju u džakuziju. Iako je ova kategorija namenjena samo odraslima, ona je nadohvat ruke  pedofilima koji love decu”, upozorava Miglino.

Kaže da je Tvič suočen sa lavinom pritužbi roditelja na pokušaje pedofila da stupe u kontakt sa njihovom decom preko te aplikacije. Spremao se da eliminiše tu kategoriju, ali ju je na kraju zadržao, promenivši ime u “Bazeni, hidromasažne kade i plaže”.

Sadržaj praktično sledi isti obrazac: kreatori, većinom mlade žene, brčkaju se polunage u izazovnim pozama, pred onlajn publikom koju uglavnom čine mlađi od 18 godina, što posle čini plodno tlo za napade pedofila.

U Argentini se množe žalbe i krivične prijave. Tokom 2020. i 2021. prijavljeno je čak 25.000 seksualnih prestupnika.

Miglino naglašava da je tokom prošle godine preko Tviča gledano 17 milijardi sati programa i da se očekuje da će taj rekord ove godine biti oboren.

Zato se posebno apeluje da porodice povedu računa o tome kakvom sadržaju na internetu pristupaju njihova deca.   

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Patrijarh Porfirije s Lajčakom i Palmerom; Stav SPC – kroz dijalog ka evropskom rešenju

Read Next

Beloruski opozicionar u suzama na televiziji – da li je izjavu dao pod prisilom