Ambasador Kazahstana u oproštajnoj poseti kod Vučića

Predsednik Vučić je ovom prilikom ukazao na značaj odluke predsednika Tokajeva da diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja, sa kojom ove godine obeležavamo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni.

Zato je izrazio nadu da bi u godini jubileja predsednik Kazahstana mogao da poseti Srbiju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske i svake druge saradnje i, s tim u vezi, istakli potrebu proširenja pravno-ugovorne baze.

Predsednik Vučić je ambasadoru Sizdikbekovu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju će preuzeti po povratku u svoju zemlju.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić sa predstavnicima vanparlamentarnih stranaka o izveštaju o KiM

Read Next

Brnabićeva i Borelj sutra u Luksemburgu – novi zamah pristupnim pregovorima sa EU