ALOE VERA MOŽE DA SPREČI POJAVU BORA I PRERANO PROPADANJE KOŽE: Ali samo ako se koristi na ovaj način! (RECEPT)

Aloe vera je biljka koja ima čudotvorna dejstva na kožu lica. Gel ove biljke leči gotovo sva kožna oboljenja. Uspešno se bori sa aknama, briše i ono najdublje bore, fleke i licu vraća blistavost i svežinu.

Gel se nalazi u mesnatim listovima, a upravo on se nalazi u sastavu mnogih krema i kozmetičkih proizvoda. Ipak, najbolje efekte ćete imati ukoliko koristite gel direktno iz biljke.

Iako nije karakteristična za naše podneblje, aloe vera, se može uspešno uzgajati u svakom domu.

Aloe vera u sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji leče upalu kože, šećeri, sastojci koji su namenjeni za zaceljivanje rana. Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12. Takođe, ima sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena.

UPOTREBA OVIH ULJA MOŽE ZNAČAJNO DA SMANJI ZNAKOVE STARENJA: Nakon 40. godine su neophodna koži!

Aloe Vera, Aloja Vera, sok od aloje, sok od aloe vere, napitak, narodni napitak

Ukoliko želite da se ublažite bore i sprečite prerano starenje kože, jednom nedeljno koristite ovu masku. Biće vam potrebni sledeći sastojci:

  • Gel aloe vere
  • Med

Sastojke dobro pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite da deluje oko pola sata i nakon toga isperite. Redovnom upotrebom primetićete i prve rezultate.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Vučić o “Geoksu”: Do 15. septembra donosim rešenje u Vranje

Read Next

MNOGE ŽENE JE NOSE, A NEMAJU POJMA ŠTA NJOME PRIVLAČE: Šta donosi nanogica na desnoj, a šta na levoj nozi!