Albanske nevladine organizacije traže proterivanje srpske povratnice iz Đakovice

Prema saopštenju albanskih organizacija, “Đakovica nije spremna da čeka povratak Srba, dok se ne vrate poslednji ostaci njihovih najmilijih”, preneli su mediji u Prištini.

Peticija će biti podneta premijeru Kurtiju, predsedniku skupštine Konjufci, ministarki pravde Hadžiu, ministarki spoljnih poslova Gervali, ministru unutrašnjih poslova i drugima.

“Peticiju su pokrenuli Udruženje porodica mučenika – ogranak Đakovica, Udruženje ratnih vojnih invalida – ogranak Đakovica, Organizacija ratnih veterana – ogranak Đakovica, Udruženje za ratne zločine Đakovica 98-99, MK – Medika Kosova, IFK – Inicijativa žena sa Kosova, LIAC – Lokalno omladinsko akciono veće, Udruženje bivših političkih zatvorenika, Udruženje za obrazovanje i porodičnu brigu, Udruženje žena, Sigurna kucća Đakovica i Gjok Sokoli – Korenica”, navodi se u saopštenju.

Dragica Gašić vratila se pre 20 dana u svoj stan u Đakovici.

U međuvremenu, policija je saopštila da su dve osobe juče uhapšene nakon što su na zid hodnika ispred stana srpske povratnice postavile fotografije rata 1999. godine.

Policija je postupak opisala kao izazivanje razdora i netrpeljivosti.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da su upoznati sa Dragičinim problemima i da će joj pomoći oko svega što joj je potrebno.

Direktor Kancelarije Petar Petković sutra će se sa njom sastati u Gračanici da bi se dogovorili kako da joj se pomogne na najbolji način.

Dragica je prvi srpski povratnik u taj grad nakon sukoba 1999, izuzev monahinja koje služe u crkvi Uspenja presvete bogorodice u Đakovici.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Unosite li dovoljno proteina?

Read Next

Vučić: Nikada nismo imali ovakvu snagu, nastavljamo ulaganje u armiju