AKO ŽELIŠ DA SMRŠAŠ, EVO U KOJE VREME DA DORUČKUJEŠ, RUČAŠ I VEČERAŠ! SAMO OVO DAJE REZULTATE: Tvrdi dr FILGUD!

Leto je pred nama i sve je više onih koji počinju da razmišljaju o dijetama ili se već pridržavaju rigoroznih režima ishranekako bi smršali na vreme pred letnju sezonu. Ono što sve uvek zanima je koliko brzo možemo da smršamo, a odgovor na to i mnoga druga pitanja o mršavljenjuje dao Saša Plećevićpoznatiji kao dr Filgud.

“To sve zavisi od pola, starosti, fizičkog stanja te osobe, sadašnje kilaže…Onaj ko ima 120 kilograma a treba da ima 80,on može da smrša i 15-20 kilograma za mesec dana.Sve zavisi koju kilažu imaš i koliko treba da imaš. Druga stvar, nije svaki gubitak kilograma zdrav.Pravi i jedini zdrav gubitak kilograma je kad gubiš masti, a ne mišiće, vodu, minerale, vitamine…”.

Popularni dr Filgud kaže da je suština u pravilnom načinu ishrane, bilo da neko želi da smrša ili se ugoji.

[embedded content]

“Prva i osnovna stvar je tajming, vreme u koje jedete. Razlikuje se od načina života, ali u proseku, doručak je u devet sati, užina je u 12, ručak je u 15, u 18 časovaimaš neki potaž od povrća, sačekaš oko pola sata da taj potaž prođe do želuca i onda večeraš u pola sedam do sedam, do devet ujutru ništa. Sad svi pričaju o toj autofagiji, ali naše bake su još pričale “e nemoj da večeraš, smršaćeš”.Ako neko želi da smrša brzo, tajming je mnogo bitan. Znači, 9, 15 i 19 sati,pod uslovom da legneš u deset jer za mršavljenje je bitan i dobar san, da legneš do deset, jedanaest sati i spavaš oko osam sati”.

Kao dve naredne najvažnije stvari navodi i šta i koliko jedemo.

“Šta jedeš? Umerenost je najvažnija.Ja sam onaj ‘doktor četiri bele smrti’,svi znaju, izbegavaj so, šećer, belo brašno, masnu hranu,ali radi se o tome da to stvarno jesu bele smrti, ali nije to sada ako pojedeš umrećeš. Naravno, ako si umeren, i ja volim da pojedem slatko, picu, i masno, slano,ali to ne radim svaki dan. Treba da unosite umereno, u skladu sa svojim potrebama, da ležete u 10, 11 sati,da unosite dovoljno vode. Koliko vode nam treba zavisi – svoju kilažu podelite sa osam i broj koji dobijete je broj čaša od 250 mililitara koliko treba da popijete dnevno”.

Kao četvrtu najvažniju stavku dr Filgud navodi način na koji se priprema hrana.

Naravno, jako je važna i fizička aktivnost.

“I jako je bitna fizička aktivnost. Bolesti savremenog društva je hipokinezija, mi se ne krećemo,a stvoreni smo da se krećemo. Druga stvar je nepravilan način ishrane, treća stvar je ortoreksija, to su ljudi koji preterano vode računa o ishrani”.

S obzirom na to da je lepo vreme pred nama, na raspolaganju nam je i više vrsta voća, ali na jednu stvar treba obratiti pažnju.

“Sada ima dosta voća, ali bitno je da znamo da se unosi sat vremena pre obroka ili tri sata posle obroka.Voda se pije pola sata pre i sat vremena posle obroka, nije dobro piti odmah posle obroka jer se remeti varenje”.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Energetska efikasnost zgrada štedi novac i unapređuje rad lokalnih samouprava

Read Next

UBRZAVA METABOLIZAM, IZBACUJE NATALOŽENE TOKSINE I REGULIŠE RAD CREVA: Recept za ovaj napitak morate da zapišete!