Ako pokušavate da dobijete bebu, ovo je najbolje vreme za intiman odnos

Najbolji deo dana za začeće su jutarnji sati, kažu naučnici. Istraživanje sprovedeno u Univerzitetskoj bolnici u Cirihu pokazalo je da polni odnos pre 7:30 sati povećava vaše šanse da zatrudnite. Objašnjavaju da je to posledica unutrašnjeg časovnika ejakulata. Jutarnje vreme je bolje za spermu, u odnosu na noć.

Preko 7.000 muškaraca učestvovalo je u ovom istraživanju u Univerzitetskoj bolnici u Cirihu. Tim je otkrio da uzorak semena prikupljen tokom proleća ima jaču koncentraciju sperme, i zabeležen je pad u uzorcima prikupljenim tokom leta.

Supružnici koji pokušavaju da dobiju bebu trebalo bi da imaju intimne odnose u jutarnjim satima tokom marta, aprila i maja. Ova tri meseca imaju najveće ishode za začeće. Prema istraživačima i stručnjacima, seme je i u najzdravijem obliku i veličini tokom proleća.

Istraživači se nadaju da će ove informacije olakšati začeće parovima, naročito ako su se do sada mučili, te se nadaju da će ova studija povećati uspeh tretmana veštačke oplodnje, a celo istraživanje objavljeno je u naučnom časopisu Chronobiology International.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Ukinuli skoro sve mere i za sedam dana imaju 500% više obolelih od kovida

Read Next

Ceo život pogrešno otvaramo konzerve? Ovaj momak pokazao “ispravni” način