Ako ovako perete veš, bacate novac: Stručnjak otkrio veliku prevaru

Svi tražimo načine da nam veš mašina bolje radi i troši manje i deterdženta i struje. Stručnjak i savetnik za zaštitu potrošača rekao je da će se veš jednako dobro oprati i sa samo polovinom, ili čak trećinom „preporučene“ količine deterdženta.

„Sproveli smo istraživanje i zaključili da će se veš dobro oprati i uz korišćenje samo delića preporučene količine. Manje od pola vam je dovoljno da veš bude čist i mirišljav“, rekao je Ešli Ajerdejl na australijskoj televiziji.

„U zavisnosti od toga koji deterdžent koristite, nekada će vam biti dovoljna i samo trećina ili četvrtina doze koju proizvođač savetuje na pakovanju. Pričamo o stotinama dolara uštede godišnje“, rekao je on.

Kada je u pitanju odabir deterdženta, on je rekao da deterdžent u prahu treba koristiti na veoma zaprljanom vešu, ali i flekama koje su sveže. Prašak je dobar izbor i za beli veš i posteljinu.

Tečni deterdženti dobro će skinuti fleke od znoja i uobičajene čestice prljavštine, ali neće tako dobro raditi na uflekanom vešu.

Slični tekstovi

„Prašak je uvek jači od tečnog deterdženta, ali imajte na umu da je tečni deterdžent zapravo prašak rastvoren u vodi. Ako ga plaćate skuplje, znajte da plaćate dodatu vodu“, rekao je on.

Ajerdejl je savetovao i svima kojima ostaju fleke od praška da najpre prašak razmute u malo vode, pa onda stave u pregradu. Rezultati će biti sjajni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

OVAKO JE GOVORIO ŠON KONERI: Postoji jedna važna razlika između Bonda i mene. On zna kako da reši probleme!

Read Next

Vlasnica odvela svoje ljubimca na šišanje, svi tvrde da je na kraju dobila pogrešne pse