Adetokumbo posle osvajanja prstena: Mogao sam da odem, ali sam izabrao teži put

Nakon dve titule MVP-a lige i nagrade za najboljeg defanzivca, Janis je konačno dobio i one najvažnije – titulu najkorisnijeg igrača NBA finala i šampionski prsten.

O svom, osam godina dugom putu do tog ostvarenja on je govorio na konferenciji za medije posle šestog meča koji je njegov tim dobio sa 105:98.

”Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U bablu prošle godine nije baš bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli”, rekao je Janis i onda ”poentirao”:

”Mogao sam da odem i osvojim titulu na nekom drugom mestu. Mogao sam da odem u ’super tim’, uradim svoj deo posla i osvojim titulu. Ali ovo je mnogo teži način da se to uradi. A mi smo ga ostvarili”, rekao je ”Grik Frik”.

On je poslao poruku i deci iz Afrike i Evrope da na njegovom primeru shvate da je sve moguće i da se naporan rad uvek isplati, a takođe se zahvalio svojim roditeljima i braći na podršci tokom karijere.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Nestvarni Janis doneo titulu Milvokiju!

Read Next

Spremite se za više od 300 sati prenosa iz Tokija na RTS, a biće tu i evropskog fudbala