60-TE SU SE VRATILE NA VELIKA VRATA: Ovo je najnoviji trend u šminkanju!(FOTO)

Mejkap look 60-ih je sve popularniji, kako kod trendseterki, tako i kod nas, “običnih smrtnica”. A evo i o čemu se radi.

Možda niste rođeni u 60-ima, ali ako nas pitate, one su bile jedan od najboljih perioda ikada. Šezdesete su iznedrile mini suknju, ljudi su se borili za nezavisnost, Bitlsisu žarili i palili, a žene su osećale sve više slobode.

I zato nam povratak u 60-e ne smeta nimalo, pogotovo kada je reč o načinu šminkanja koji dominira ove sezone.

Mejkap look 60-ih

Ova retro retrospektiva s razlogom nije zapravo nikada ni nestala sa scene, ali ponovo je zaživela i popularnija je nego ikada.

Čak smo i na mnogim revijama modnih kuća za sezonu 2022. videli povratak ajlajnerau stilu koji se nanosio tada i frizura sa volumenom koje svakako ostavljaju bjuti pečat.

Prva osoba koja nam padne na pamet kada razmišljamo o pop ikonama koje stilski poštuju ovo razdoblje je Arijana Grande koja je zapravo u svom mejkapu i frizurama u glamuroznim izdanjima oličenje razdoblja 50-ih, 60-ih i 70-ih. A upravo njen look na naslovnici albuma je ono što se na velika vrata vratilo i danas.

Reč je o jasnoj tamnijoj liniji na pregibu oka, dok je ostatak kapka ispunjen svetlijom bojom, tzv. cut crease. Danas, naravno, postoje i modifikacije tog looka uz šljokicei slične dodatke, ali poenta je da ovom tehnikom još više otvorite oko i koristite dobru maskaruza volumen i dužinu.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

EPS ovog meseca neće menjati cene struje za privredu

Read Next

ONI SU UBEDLJIVO NAJBOLJE TATE: Ova tri horoskopska znaka su očevi za poželeti!