5 NAMIRNICA KOJE UBIJAJU APETIT: Mogu da se jedu i kasno noću!

Naučna istraživanja kažu da je svakom čoveku potrebno 2 nedelje da se navikne na promene. Isto važi i za režim ishrane. Ali šta ako ne možete da “održite” dijetu i imate jaku želju da pojedete sve ono što vam se brani? Pokušajte sa namirnicama koje “ubijaju” apetit.

Ovih 5 namirnica suzbijaju apetit:

1.Voda

Verovatno ste više puta čuli da je bolje dan započeti čašom vode.Prvo, pomaže u sprečavanju dehidracije, a drugo, smanjuje apetit. Ispijanje čaše vode pre svakog obroka takođe je korisno. Ako trebate da ublažite grčeve u stomaku, bolje je piti mineralnu vodu.

Evo jednog testa: kada vas uhvati neizdrživa glad, popijte jednu čašu mlake vode.Sačekajte desetak minuta, ako i dalje osećate glad, ručajte. Kada osetimo glad, često nam telo šalje signal da mu je, u stvari, potrebna voda.

2. Cimet

Ovaj začin ne samo da suzbija glad, već pomaže i u čišćenju želuca, smanjuje šećer u krvi i ubrzava proces mršavljenja. Ovo su samo neke od zdravstvenih blagodati cimeta. Dodajte malo cimeta u čaj ili kafui imaćete zanimljiv ukus i dobićete ogromne zdravstvene beneficije.

3. Zeleni čaj

Ovo piće sadrži tone korisnih antioksidanata i polifenola. Zeleni čaj je obavezan za one koji su na dijetii žele da smršaju, a rezultati će biti neverovatni.

4. Čia seme

Sadrže mnoštvo rastvorljivih dijetalnih vlakana i omega-3 masnih kiselina. Pokušajte da stavite nekoliko semenki u čašu vode i nakon pola sata tečnost će  postati želatinastai od nje se mogu praviti sjajni pudinzi.Takođe, seme se može konzumirati suvo. Izaberite metod koji vam najviše odgovara.

5. Kafa

Neki ljudi misle da kofeinmože pomoći u suzbijanju gladi, ali istraživanja su pokazala da to čine antioksidanti. Kofein jednostavno rastvoren u vodi ne smanjuje gladtoliko koliko to može kafa bez kofeina. Domaćakafa je vrlo zdravo piće i nema akutnih razloga da je u potpunosti odbijete. Pored toga, kofein u kafi ubrzava metaboličke procese, što pomaže u efikasnijem sagorevanju masti.

Samo ovih pet proizvoda je dovoljno da uvrstite u ishranu i da smanjite težinu.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Zašto je poskupelo ulje i koliko bi litar trebalo da košta

Read Next

KAKO ZA 90 SEKUNDI OPUSTITI UKOČEN VRAT: Umanjite bol za nepuna dva minuta! (VIDEO)