5 NAJLEPŠIH IZLETIŠTA OKO BEOGRADA: Manje poznata mesta koja opijaju lepotom! (FOTO)

Avala, Kosmaj, Bojčinska šuma i jezero Trešnja su neka od najpopularnijih mesta na koje odlazimo kada poželimo da za vikend pobegnemo iz Beograda.

Sada vam predstavljamo prelepa izletišta u blizini prestonice Srbije koja do sada možda niste obišli, a u njima ćete uživati i sjajno se provesti i odmoriti. 

Stepin Lug

Stepin Lug je memorijalni kompleks, poznat i pod imenom Titov gaj. Obuhvata šumu koja se prisire na 8,5 kvadratnih kilometara. Nalazi se svega 13 kilometara od centra Beograda, između opština Voždovac i Zvezdara. Ovde ćete uživati u dugim šetnjama šumskim stazama. Tu je i nekoliko izvora pitke vode, gde se možete okrepiti i odmoriti kad se umorite od hodanja.

Bela reka

Veštačko jezero koje pripada opštini Voždovac nalazi se u samom podnožju Avale, na oko 26 km od centra Beograda. Vodite računa kada idete ovuda – postoje delovi koji su strmi i nepristupačni.

Jezero Očaga

Nalazi se na teritoriji opštine Lazarevac, i jedan je od najatraktivnijih rekreativnih centara. Ima šljunkovitu plažu i divno uređene zelene površine, sportske terene i igrališta, gde će se divno provesti cela porodica.

Zabran

Ova šuma i park nadomak Obrenovca jednim svojim delom izlazi na Savu, a drugim se susreće sa rekom Kolubarom. Izaberite u čemu ćete uživati – u restoranima i bazenima, stazama za šetnju i rekreaciju, ili šetalištu i klupicama sa stolovima, savršenim za ručak u prirodi.

Duboki potok

Na dva kilometra od Barajeva i oko sat vremena od Beograda, nalazi se jezero Duboki potok. Prostire se na oko 8 hektara i zadivljuje šljunkovitom plažomi gustom šumom, u kojoj se nalazi nekoliko potoka i izvora.

Koje mesto ćete prvo posetiti?

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

8 ZNAKOVA KOJI POKAZUJU DA VAM ŽIVOT USKORO DONOSI LEPE STVARI: Ovi signali poručuju da ste na dobrom putu

Read Next

ĆUTANJE VODI KA UČMALOSTI: Kako da najbolje razumemo svoja i tuđa osećanja i vodimo kvalitetniji život?