5 MOĆNIH NAMIRNICA: Ova hrana može da dovede nivo krvnog pritiska u normalu!

Način na koji se hranimo se odražava na naše zdravlje. Lekari naglašavaju da ovih 5 namirnica povoljno deluje na organizam, a postoje naznake i da mogu da snize povišen krvni pritisak.

Evo šta bi trebalo obavezno da se nađe i na vašem tanjiru:

Borovnice

Prepune su flavonoida, snižavaju nivo lošeg holesterola i regulišu krvni pritisak. Borovnice su skoro uvek dostupne, a možete ih dodati svakom doručku ili jesti umesto večere.

Cvekla

Istraživanje je pokazalo da pacijenti s visokim krvnim pritiskom koji su pili sok od cvekle pokazuju neverovatan napredak u snižavanju krvnog pritiska. Druga studija zaključuje kako su za to verovatno zaslužni nitrati u soku koji snižavaju pritisak u roku od 24 sata.

cvekla

Krompir

Kalijum i magnezijum, dva minerala koji pomažu u snižavanju krvnog pritiska, nalaze se u ovoj namirnici. Sadrže i vlakna koja su obavezan sastojak svake zdrave dijete.

Maslinovo ulje

Blagotvorno deluje na lipide u krvi te takođe smanjuje krvni pritisak. Jedna od studija pokazuje da pritisak postaje niži što više maslinovog ulja koristite.

Tamna čokolada

Sadrži flavonoide koji vene čine elastičnijima, a da konzumacija iste snižava krvni pritisak dokazano je u velikom broju studija. Na dan priuštite sebi oko 15 g tamne čokolade s najmanje 70 posto kakaa.

Crna čokolada, Čokolada, Tamna čokolada

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Cena voća i povrća i višestruko se uveća od njive do trpeze – ko u tom lancu najviše zarađuje

Read Next

NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA NEDE UKRADEN IZ MLADOSTI: Evo kako je izgledala osamdesetih! (FOTO)