5 MOĆNIH LEKCIJA BUDISTIČKIH MONAHA: Počnite da primenjujete ova pravila već danas, garantuju srećan život!

Poznati instruktor meditacije Robert Piper se u trenutku kada je imao 18 godina susreo sa ozbiljnim životnim nevoljam. Zdravlje mu je bilo ozbiljno narušeno, a usled toga je bilo poljuljano i mentalno stanje.

Iako mu se činilo da nema izlaza iz te situacije, skupio je poslednji atom volje i narednih 9 godina posvetio učenju o meditaciji i uopšte o životu uz pomoć jednog monaha. Zahvaljujući lekcijama koje je naučio od njega, život mu se izmenio iz korena.

Šta je to što je monah naučio tad mladog čoveka? Šta je to što mu je promenilo život zauvek? Po ovim principima on danas živi i kaže da nikad nije bio zadovoljniji

Nikad ne prestajte da se trudite

“Nikada ne odustaj!” Bez obzira na to šta se dogodi u vašem životu, bez obzira na to kakve okolnosti nastaju, nastavite da pokušavajte. “Strpljenje i izdržljivost. Sve će na kraju doći na svoje!”

Svi odgovori su u nama

U životu ste za sve odgovorni isjlkučivo vi sami. Niko neće živeti život umesto vas niti rešavati vaše probleme. Da biste uživali u nekim stvarima, prethodno morate da uložite trud.”Uzdajte se jedino u svoje sposobnosti!”

Bez poraza nema ni uspeha

Bez pada nećete dovoljno ceniti uspeh. Svako u životu mora da prođe kroz loše životne faze. “Gledajte na njih kao na ozbiljne životne lekcije i ne dozolite da vas uspore.”

sreća

Nikad se ne poredite sa drugima

Svako je jedinka za sebe i svako ima jedinstvene kvalitete. Poređenjem sa drugima nikad nećete daleko dogurati.

Nemamo većeg neprijatelja od nas samih

Niko ne može da nas uspori na putu ka uspehu od nas samih. Ukoliko ne verujemo u sebe niko drugi neće. Okružite se pozitivnim mislima i hrabro zakoračite ka cilju. Sve prepreke se nalaze u našoj glavi. “Svako od nas može da postigne sve što i zamisli samo ako se usudi da krene ka cilju”.

Sreća je u nama

Sreću stavramo sami. Ukoliko se ne potrudimo da stvorimo, niko to neće uraditi umesto nas.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

OVA DIJETA JE SPAS ZA TIROIDNU ŽLEZDU: Evo šta pomaže, a koje namirnice morate da smanjite ili ZABORAVITE!

Read Next

Žofre uručio premijerki izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije