5 FILMOVA O ŽIVOTU I STRADANJU ISUSA HRISTA: Najbolji po oceni publike (VIDEO)

Filmovi o Isusu Hristu posebno dobiju na značenju pred veliki hrišćanski praznik – Vaskrs.

Mi vam predstavljamo 5 filmova iz jedne i iz druge kategorije.

1.Stradanje Isusovo (2004)

Film Stradanje Isusovo Mela Gibsona govori o poslednjem danu Hristovog života i njegovom stradanju. Film počinje agonijom u Getsimanskom vrtu, a završava se vaskrslim Isusom koji otvara oči i ustaje iz groba. Na ruci mu se vide rane na mestima gde je bio prikovan. Film je izazvao burne polemike širom sveta. Iako je ovaj film ocenjen kao “film koji je teško gledati sedeći” bio je nominovan za Oskara u tri katgorije.

[embedded content]

Film Isus iz Nazareta, ostvarenje je reditelja Franka Zafirelija i smatra se najprihvatljivijim ostvarenjem u religijskom smislu.

[embedded content]

3. Najveća priča ikad ispričana

Osvojivši Jerusalim, rimski namesnik Herod je krunisan. Bojeći se da bi rođenjem novog kralja, o kojemu je narod počeo naveliko da priča, mogao je izgubiti presto, te je naredio da se u Vitlajemu pogube sva muška deca mlađa od dve godine.

Jedno je ipak spaseno, Isus, plod bezgrešnog začeća device Marije, žene priprostog drvodelje Josipa. Odrastao je u jevrejskoj porodici u Nazaretu i nakon što ga je u reci Jordanu krstio Ivan Krstitelj, počeo je javno da deluje po Galileji, Judeji i napokon u Jerusalimu, postavši poznat kao Isus Nazarećanin. Ugroženi njegovom slavom Sina Božijeg i čudima koja je činio, verski poglavari dali su naredbu da se uhapsi. Rimski upravitelj Poncije Pilat osudio ga je na smrt razapinjanjem na krst. Prema verovanju, trećeg dana Isus je vaskrsao.

[embedded content]

4. Kralj kraljeva

Film je jedinstven po prikazu odnosa Isusa i Varnave, koji je u drugim filmovima o Isusu sporedan lik. Puno pažnje je posvećeno Isusovim čudima. Varnava je predstavljen kao vođa buntovnika protiv rimske vlasti, dok je Isus predstavljen kao mladi buntovnik koji lagano osvaja ljude na svakom koraku.

[embedded content]

5. Jevanđelje po Mateju

Jevanđelje po Mateju je italijanska biblijska drama koju je 1964. godine režirao Paolo Pasolini. Film predstavlje vernu adaptaciju jevanđelja po Mateju koja prti život Isusa Hrista. Ovo je jedan od najpopularnijih i najcenjenijih filmova ovog reditelja.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

4 HOROSKOPSKA ZNAKA KOJI ĆE BITI APSOLUTNI POBEDNICI MAJA: Bikovi će pronaći ljubav, a Ovnove čeka uvećanje finansija!

Read Next

NIŠTA IH NEĆE NATERATI DA STANU NA LUDI KAMEN: Muškarci rođeni u ovim horoskopskim znakovima su večite neženje!