4 NAJZDRAVIJE NAMIRNICE ZA UŽINU: Ovako ćete svaki dan imati savršenu koncentraciju!

Pre svega, važno je piti dovoljno vode, jer dehidratacijamože biti prvi uzrok ovih problema. Nakon toga, razmišljate o kupovini namirnica koje su lagane, ali hranljive. Grickalice i slične zanimacije nikako nisu pravo rešenje za glad i umor, jer su pune šećera, koji imaju samo trenutno dejstvo, a ostavljaju negativne posledice. Ostanite sa nama i saznajte koje namirnicese preporučuju.

1. Avokado

avokado

Ovo voće ima nizak sadržaj šećera, ali i zdrave masnoće, koje održavaju sitost. Pored toga, podstiče stvaranje zaliha triptofana, koji dalje pozitvno deluje na apetit i raspoloženje. Izdvajamo i glutaminsku kiselinu, koja utiče na smanjeno lučenje kortizola, hormona stresa.

2. Pistaći

Pistaći

Šaka pistaća je odličan izvor energije, i saveznik protiv psihičkog i fizičkog umora. Oni su bogati poluzasićenim mastima, kakve su Omega 3 i Omega 6, ali i već spomenutim triptofanom. Sve ovo jasno govori da frižider možete držati na odstojanju.

3. Borovnice

Borovnice

Ovo voće je ukusno, ali i zdravo, jer pruža dovoljno antioksidanata, kao što su vitamin C i flavonoidi. Redovnim unošenjem poboljšava cirkulaciju i sprečava nadutost. Važno je napomenuti da je odlična hrana i za mozak, što znači samo jedno, možete zaboraviti na umor.

4. Čia semenke

čia semenke

Za kraj, nekoliko reči i o čia semenkama, koje imaju manje zasićenih masti od zapakovanih grickalica. Održavaju sitost i energiju satima, zbog protenina i Omega 3 masnih kiselina.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA: Evo šta pomaže sa ovim problemom koji se sve češće pojavljuje kod žena!

Read Next

ZVALI SU JE ČUDOVIŠTE: Nakon što su je ceo život tukli, silovali i zlostavljali, nije imala drugi izbor nego da ih UBIJE