4 LETNJE VOĆKE KOJE OPORAVLJAJU ORGANIZAM: Lubenica ubrzava cirkulaciju, jagode čiste od toksina!

Udruženi, oni pomažu da se oslobodimo viška kilograma, ali i toksina nakupljenih tokom zime. Naravno, kao i u svemu drugom, potrebno je pronaći pravu meru, jer u suprotnom, šećeri koji se nalaze u sastavu ovih namirnica mogu izazvati suprotan efekat. Jedno od rešenja može biti kombinovanje svežeg voća sa bademima, orasima ili suvim voćem, koje je prepuno vlakana, proteina i masti koji spečavaju prekomernu apsorpciju šećera, a i dugo održavaju sitost. U redovima koji slede otkrijte koje sveže voće je najbolji izbor ovih meseci.

1. Lubenica za cirkulaciju

semenke lubenice, Lubenica

Osvežavajuća i odlična za održavanje linije, lubenica se preporučuje onima koji žele da se oslobode viška tečnosti i toksina. Bogata je mineralima, kakav je kalijum, a ne treba zaboraviti ni vitamin C.

2. Breskve za bolje varenje

breskva

Sto grama ovog voća ima svega 30 kalorija, a vlakna pospešuju varenje. Takođe, tu je i vitamin E, koji je važan za cirkulaciju.

3. Jagode protiv toksina

Jagoda, Jagode

Polifenoli podstiču rad jetre, ali i eliminaciju toksina i masnih naslaga. Pored toga, pogodno utiču na sistem za varenje i izlučivanje.

4. Kajsije

Kajsije

Ovo voće sadrži vitamine grupe B, pre svega B2 i B3, koji učestvuju u metaboličkim procesima. Redovnim unošenjem suzbijaju celulit, jer u sastavu imaju i vitamin C.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Budžetski deficit u prvih pet meseci 99,8 mlrd dinara

Read Next

PRIRODNI ČISTAČ CREVA: Pomešajte ova dva sastojka i pijte dve nedelje! (RECEPT)