4 KORAKA DO USPEHA ARIJANE HAFINGTON: Ne moramo da čekamo da počnemo da živimo svoj najbolji život!

Naše navike su, dakle, temeljni odraz onoga što jesmo.

Kada preduzimamo mikro korake, ne idemo samo napred, već ka unutra. Na primer, moramo da iskoristimo snagu volje. Kada smo umorni i ništa nam se ne da, tada će i naša snaga volje da bude “iscrpljena”. Ali opet, nije stvar u tome koliko snage volje imamo u datom trenutku, već u tome kako je trošimo.

“6. aprila 2007. probudila sam se u lokvi sopstvene krvi. Dve godine sam gradila ‘Huffington Post’. Razvedena majka dve ćerke tinejdžerke, upravo sam se vratila kući nakon nedelju dana obilaska budućih potencijalnih fakulteta sa najstarijom ćerkom. A pošto je insistirala da ne koristim svoj Blekberi tokom dana (Blekberi je, ako vam nije poznato, bio komunikacioni uređaj koji se koristio u davnim vremenima), ostajala bih budna svake noći radeći. I tako, jutro nakon što smo se vratili kući, probudila sam se iscrpljena, a onda sam se srušila. Slomila sam jagodičnu kost, dobila nekoliko šavova preko oka i onda krenula na novo, dugo putovanje. Dok sam svakog dana čekala doktora u čekaonici, razmišljala sam o životu. Postavila sam sebi puno pitanja, kao ‘Da li ovako zapravo izgleda uspeh? Da li je ovo život koji želim da vodim?’ Odgovor je bio ne. A dijagnoza koju sam dobila od svih lekara bila je da sam imao težak slučaj izgaranja.

Moj 70. rođendan, u julu 2020. godine, snažno me je podsetio da ne moramo da čekamo da počnemo da živimo svoj najbolji život. U to vreme sam sa svojim ćerkama i sestrom bila u karantinu u našoj porodičnoj kući u Los Anđelesu, a dok sam čistila garažu, naišla sam na desetine starih časopisa i svezaka ispunjenih stranicama mojih misli i ciljeva i briga i snova iz mojih dvadesetih. I dok sam čitala beleške, pogodile su me četiri stvari. Prvo, zaista sam rano znala šta je zaista važno u životu.Drugo, kako sam se loše odnosila prema tom znanju. Treće, kako sam bila iscrpljena svim svojim brigama i strahovima. I četvrto, koliko su malo bitni te brige i strahovi. Zbog toga moramo da koristimo mikro stepenice da bismo iskoristili ono najmudrije, najsmelije i najautentičnije u nama i živeli svaki dan od tog mesta, bez obzira koliko smo mladi ili stari”, rekla je Arijana, osnivač i izvršni direktor “Thrive Global” i “Huffington Post”.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

OBRATITE PAŽNJU NA OVA 4 DETALJA: Ovako ćete prepoznati beli luk koji je pun pesticida!

Read Next

Ovo su namirnica s najmanje kalorija, možete ih jesti kad god poželite