3 ZDRAVSTVENA TRENDA KOJIMA SU OPSEDNUTI BOGATI LJUDI: Možete ih primeniti odmah i treba vam 0 dinara

Od velnes sobe Kendel Džener, do hiperboličnog kreveta sa komorom za kiseonik Džastina Bibera, bogati troše milione dolara kako bi se osećali dobro.

Oz Garsija, nutricionista sa 30-godišnjim stažem, koji je radio s Gvinet Paltrov i Hajdi Klum, iz prve ruke uverio se u opsednutost elit velnesom.

Gvinet Paltrou

“Zatrpani smo proizvodima, tečajevima i protokolima koji pridonose zdravlju. Previše je svega”, rekao je Garsija za Insider.

Svoju klijentelu trenutno odgovara od modernih dijeta i skupocenih dodataka. Umesto toga im preporučuje tri vrhunska alata koja će im pomoći da daju prioritet bitnim stvarima: spavanju, sunčevoj svetlosti i upravljanju stresom.

1. Izložite se jutarnjem suncu 20 minuta i upotrebite naočare za zaštitno sunčanje

“Verujete, bolje ćete spavati noću kada se ujutro izložite zracima sunca”, rekao je. Onima koji žive u tmurnim područijima, savetuje da kupe naočare koje štite od izlaganja suncu. Svetlosnu terapiju praktikuje Mik Džeger, izvestile su neke novinske kuće.

Mik Džeger

2. Šokirajte telo ekstremnom hladnoćom i ekstremnom vrućinom

Sportisti već dugo koriste ledene kupke i saune kako bi oporavili mišiće nakon intenzivnih treninga. Garsija tvrdi da ta praksa postaje neizbežna čak i među bogatima.

“Ledene kupke mogu vas probuditi, smanjiti upalu u vašem telu i pomoći da se osećate izvrsno”, kaže Garsija.

Garsija se jednom nedeljno i sam kupa u ledenim kupkama, a povremeno posećuje i ruska kupatila radi vruće saune.

Ledena kupka

3. Poradite na emocionalnoj stabilnosti

Garsija ističe da je najveća briga njegovih klijenata upravljanje stresom i regulisanje njihovog raspoloženja, depresije, razdražljivosti, produktivnosti, pa čak i socijalizacije. Istraživanja pokazuju da ljudi provode više minuta sami, a manje sa porodicom.

“Prvo, sve počinje od toga da dobro spavate. Potom, preporučujem klijentima kupovinu tehnologije koja meri otkucaje srca, aktivnost spavanja, temperaturu i vreme provedeno u dubokom snu. Meditacija također pomaže da razbistrite um i nosite se sa stresom”, zaključuje on.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Cena dizela nepromenjena, benzin jeftiniji za tri dinara po litru

Read Next

MESEČNI NOVČANI HOROSKOP ZA SEPTEMBAR 2022: Blizance čeka zaokret, a NJIMA će novac padati sa neba ako urade jednu stvar