2 sastojka menjaju sve: Kuvari OVO rade kada peku meso

Uradite ovo svaki put kada pečete meso u rerni i bićete oduševljeni!

Dobar sos podiže svako jelo na viši nivo, posebno kada je reč o pečenom mesu. Kuvari imaju trik koji će vas oduševiti!

Ispekli ste meso, i sva ta ukusna masnoća ostala je zapečena u plehu. Ako ste uz meso pekli i povrće, imate dodatnu dimenziju ukusa!

Umesto da ovu masnoću od pečenja samo preručite u posudu i smatrate močom, od nje možete napraviti i veoma ukusan sos uz dodavanje samo dve stvari. Kuvarima je ovaj sos jedan od omiljenih jer je rerna već obavila pola posla!

Najpre, sve ostatke iz pleha prebacite u šerpu na srednjoj vatri. Uz stalno mešanje, dodajte dve kašike brašna i dobro mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Pročitajte i trik kuvara za sos od sira!

Slični tekstovi

Kada se brašno propržilo, nakon oko dva minuta, dodajte tri decilitra supe od kocke. Mešajte dok ne dobijete sos željene gustine!

Profesionalni kuvari kažu da postoji jedna greška koju bi trebalo izbegavati. Ako vam se masnoća već zagrejala a tek bi trebalo da dodate brašno, moguće je da će vam se napraviti grudvice jer će brašno visoka temperatura „šokirati“ tako da će se formirati kuglice zapečene spolja, pune sirovog brašna unutra. Zbog toga u nekoliko kašika supe napre razmutite brašno pa ga tek onda dodajte sosu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Najnoviji korona bilans

Read Next

Spremite se: Čeka nas temperaturni ŠOK za 1. maj? (foto)