Усик апсолутни светски шампион у боксу

После 24 године бокс је добио апсолутног првака у тешкој категорији. Олександр Усик је подељеном одлуком судија после 12 рунди победио Тајсона Фјурија.

На крају дуела двојица судија бодовали су за Усика 114:113 и 115:112, а један за Фјурија 114:113.

Усик је и даље непоражен боксер са скором од 22-0 у професионалној каријери. Фјури је поред једног ремија и 34 тријумфа уписао и пораз.

Спектакуларни дуел двојице величанствених боксера одиграо се у “Кингдом арени” у Ријаду.

Фјурију гонг помогао да остане на ногама

Усик је бескомпромисно почео меч, офанзивније и агресивније што је Фјурија натерало да се брани. Деловало је као да Украјинац није био тактичан на почетку меча, већ је само желео да нанесе ударце Британцу. 

Ипак, Фјури се успешно одбранио и почео је да комбинује ударце после треће рунде, да преузима иницијативу и да приморава Усика у подизању гарда. Усик је био уздрман већ у шестој рунди и чинило се да ће искусни Фјури рутински излазити на крај са противником.

Украјинац је послушао је тренера Јурија Ткаченка у седмој рунди, наметнуно је борбу с полудистанце, усмеравао је ривала у своју леву страну и одличним ударцима у тело га је померао из тежишта.

Најзанимљивији догађај на мечу виђен је у финишу девете рунде. Усик је из ситуације у којој је морао да се брани прешао у напад, отворивши ударцима у браду Фјурија, а потом га разорним крошеим умало није оборио. Британца је звоно за крај рунде спасило нокдауна.

Фјури је издржао до краја меча да остане на ногама уз неколико добрих директних удараца право у чело Усика.

Фјури упркос већој издржљивости и бољој тактици, није успео да заустави брзог Усика. Није пронашао решење за ривалову комбинацију удараца који су најчешће ишли у правцу отварања тела и потом аперката. Британцу је брада готово током целог меча била сакривена иза левог рамена. Украјинац је током 12 рунди показао висок ниво спремности и није одустајао од нападачког стила, што му је на крају и донело резултат, односно звање линеарног шампиона света у тешкој категорији.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Полиција у Аустрији ухапсила девојчицу из Црне Горе осумњичену да је планирала терористички напад

Read Next

10 OSOBINA ZA KOJE MUŠKARCI VERUJU DA TREBA DA POSEDUJE OTMENA ŽENA: Ženstvenost je važna, al ova karakteristika je sve