Селаковић у Козарској Дубици: Не негујемо само културу сећања, већ и да се зла и ужаси никад не забораве

У свом говору Никола Селаковић је рекао да је од изузетне важности неговање културе сећања и да је једна од најважнијих ствари које су Република Србија и Република Српска учиниле у претходној деценији обележавање заједнички вредних датума.

“На такав начин негује се не само култура сећања, већ се и подучавањем садашњих генерација утиче да се никад не забораве нека зла и ужаси који су нас задесили као народ у току наше историје”, истакао је Селаковић, саопштило је Министарство културе.

Напоменуо је да је Козарска Дубица као општина једно од највећих места страдања српског народа од стране усташке, нацистичке НДХ, наводи се у саопштењу.

Министар је подсетио да је идеја о заједничком обележавању потекла од стране председника Вучића и председника Додика и да се у тој доброј пракси истрајава, као и да постаје традиција.

Меморијална академија је посвећена одавању почасти невиним жртвама усташког злочина из периода Другог светског рата у концентрационом логору Јасеновац и једном од његових највећих стратишта Доњој Градини.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Psiholog objasnio kako da prepoznate ljude loših namera: Ko ti se divi, izdaće te!

Read Next

Ватерполисти Радничког после петераца бољи од Звезде, за титулу са Новим Београдом