Преминуо јавни тужилац Александар Младеновић

Рођен је 13.01.1970. године у Београду, средњу школу је завршио у Сједињеним Америчким државама, а затим Правни факултет Универзитета у Београду. Праксу и знање је стицао као приправник и сарадник у Окружном јавном тужилаштву у Београду, док је на функцију заменика јавног тужиоца ступио 15.12.2001. године у Петом општинском јавном тужилаштву у Београду, коју је наставио од 01.01.2010. године у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. У Вишем јавном тужилаштву у Београду обављао је јавнотужилачку функцију од 01.02.2023. године, у које тужилаштво је и изабран почетком 2024. године на конкурсу. Говорио је више страних језика.

Александар је као јавни тужилац био професионалан, стручан, елоквентан и посвећен тужилачком послу, али је пре свега био посвећен ћерки Искри коју је неизмерно волео и својој породици. Његова свестраност, интересовање и познавање различитих сфера живота издвајали су га од других и креирали његову специфичну позитивну енергију која ће нам свима недостајати.

Био је добар пријатељ и колега који је својим радом давао другачији приступ тужилачкој професији од уобичајеног. Својим идејама и знањем, како у самом послу, преко међусобних људких односа, до вечите и никада завршене борбе за бољи статус тужилаштва и запослених, он је увек давао свој пун допринос.

Имао је разумевања за личне и пословне проблеме и увек је био спреман да саслуша и предложи најбоље решење. Несебично је делио савете и преносио знање својим сарадницима и приправницима који су увек истицали да су „Ацини ученици“.

Ациним неочекиваним одласком Прво основно јавно тужилаштво у Београду је изгубило одличног јавног тужиоца и великог човека, несебичног борца за правду, који је оставио неизбрисив траг у нашем колективу, као и у целој тужилачкој организацији.

Ми, запослени у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, захвални смо што смо га познавали и међу нама имали једног тако доброг човека, оштроумног и посвећеног тужиоца, кога никада нећемо заборавити.

Колектив

Првог основног јавног тужилаштва у Београду

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Tehnika “30–30–30” garantuje gubitak težine i topi salo sa stomaka

Read Next

Destinacije – Prestonice Baltičkih zemalja: Viljnus – Travel Magazine