Поплаве на северу Италије – вода и блато ушли у куће, евакуисана обданишта, урушени мостови

Поплављене улице, затворене школе и евакуисана обданишта, блокирани аутомобили, ишчупано дрвеће, биланс је временских непогода праћених јаким кишама у Северној Италији.

У зонама у којима су вода и блато дошли до кућа интервенисали су ватрогасци, јер су неке старије особе остале блокиране. Становници су привремено исељени.

Јуче је у Ломбардији за 15 сати непрекидног падања пала количина кише која иначе падне за месец дана.

Председник региона Венето Лука Заја изјавио да су спремне јединице за ванредне ситуације, а цивилна заштита је издала црвени метео аларм до 14 сати 17. маја.

У Ломбардији се активирало више од 700 волонтера цивилне заштите не би ли санирали штету у самом Милану, као и другим градовима региона.

На аутопуту А1 Милано-Напуљ у правцу Болоње, направила се колона возила дугачка 11 колометара због интензивно јаке кише, док су аутогрилови и бензинске пумпе на тој траси затворени.

У мањим местима око Милана ватрогасци и цивилна заштита празне подруме од воде и блата. Мање реке у тим местима су се излиле, а срушило се и неколико мостова, што је довело до блокаде саобраћаја.

Метеоролози кажу да се време у Италији неће стабилизовати још најмање недељу дана, док се само сутра очекује евентуални престанак падавина.

Италијани кажу да не памте овако кишовито и хладно пролеће.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Поплаве на северу Италије – вода и блато ушли у куће, евакуисана обданишта, урушени мостови

Read Next

Селектор Француске Дидије Дешан саопштио списак од 25 играча за Европско првенство