Понош: СРЦЕ неће учествовати у изборној фарси 2. јуна

“На данашњем Главном одбору потврдили смо одлуку председништва да нећемо учествовати у изборној фарси 2. јуна. Што се тиче локалних избора, локални одбори ће одлучити сами о томе. У унутрашњости се опозициони живот ван скупштине не види“, рекао је Понош на Оснивачкој скупштини Србија центра Нови Сад.

Понош је истакао да је одлука о неизласкуу на изборе “краткорочно посматрано на штету интереса наше странке, али у интересу грађана што је много важније“.

„Нисмо хтели да одустанемо од принципа. Чланице коалиције Србија против насиља потписале су заједно са коалицијом НАДА 9. марта Договор за поштене и слободне изборе према коме нећемо изаћи на избори док се не испуне услови. То нас обавузује и пред чланством, грађанима, и тим људима који су то предложили. Не смемо да злоупотребимо имена тих људи. Они заслужују поштовање. Стали су иза нас, не смемо да се играмо с тим“, рекао је Понош.

Према његовим речима колација Србија против насиља је формално престала да постоји након завршетка избора јер је то и била коалиција за републичке изборе.

“Ми смо наставили да живимо као Србија против насиља и после тога, али као један консултативни формат, а у републичком парламенту је свако имао своју посланичку групу. Борили смо се заједно за понављање београдских избора и ту битку смо добили јер смо били упорни, чврсти и јединствени”, рекао је Понош.

Друга борба је била, како каже Понош, за поправљање изборних услова.

“Ту борбу нисмо добили јер овај пут нисмо били истрајни и јединствени до краја. Део коалиције је сматрао да не може да се постигне више и пристали су на излазак на изборе 2. јуна. Ми смо уверени да бисмо постигли много више да смо остали заједно и упорни до јесени. Ми нисмо одустали, одустали су они који су прихватили да иду на изборе 2. јуна под неизмењеним околностима“, навео је Понош.

Понош је поновио да је и ОДИХР констатовао да нема времена да се поправе услови до 2. јуна.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Nasmejao do suza celu Srbiju – na parkingu osvanula nesvakidašnja poruka

Read Next

Бајерн убедљиво савладао Унион Берлин