Опозиција: Неправилности на неколико изборних места

На друштвеној мрежи X “Зелено-леви фронт” је објавио снимак из Земун Поља на коме се види девојка која држи спискове бирача и која, како тврде, “проверава да ли су сви гласали”.

Представници листе “Крени – промени” у Београду су ушли у СЦ Бањица и тамо, како наводе, открили кол-центар, а код чланова СНС у том простору и паралелне бирачке спискове.

Директор Фонда ПИО Реља Огњановић рекао је присутним медијима да се у СЦ Бањица одржавао радни састанак Српске напредне странке и показао је уговор о закупу сале.

Кандидат за градоначелника Београда и листе “И ја сам Београд – Крени-Промени” Саво Манојловић на Фејсбук објавио је снимак за који се наводи да су физички нападнуте њихове активисткиње као и активисткиње ЗЛФ које су, како тврди, откриле паралелне изборне спискове у пицерији на Дорћолу.

Из”Зелено – левог фронта” (ЗЛФ) у објави на неколико друштвених мрежа, тврде се да су од почетка изборног дана на десет локација су зауставили “изборне махинације” и рад СНС као у у СЦ Бањица, затим “куповина гласова” на Карабурми испред Основне школе “Јован Цвијић”, на општини Раковица Палилула, у Железнику , на Вождовцу у ауто-школи, као и на Старом граду где су како тврде, нападнути и активисти ЗЛФ.

У Новом Саду у хали Новосадског сајма представници опозиције су како наводе, “открили такође кол центар напредњака”, након чега је дошло до расправе и инцидента, али се све смирило до краја изборног дана.

Представници четири опозиционе листе на изборима за одборнике Скупштине Града Ниша саопштили су данас да су током избора у том граду уочене неправилности, а народни посланик Народног покрета Србије и први на листи “Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић рекао је да су оне унете у записнике и најавио да ће бити покренуте кривичне пријаве против одговорних.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Najbolja zamena za jaja: Evo čime još možete premazati peciva da dobijete zlatnu koru

Read Next

Vesti – Odigrajte naš junski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine