Није изненађење, тројка је производ самопоуздања

Реал је имао кош предности 87:86, а Партизан 21 секунду времена да добру игру крунише победом. Одговорност је преузео капитен тима Кевин Пантер.

Креатор игре у редовима црно-белих је узео лопту на центру и кренуо ка противничком кошу.

У игри један на један остао је са Гершоном Јабуселеом, можда су гледаоци очекивали да Пантер направи соло продор, а да заузврат добије фаул или да евентуално положи лопту у противнички кош.

Међутим, самоуверени Пантер је неколико пута финтирао Јабуселеа, а како је време одмицало све је изгледало да ће шутирати са линије за три поена.

Што је и учинио на две секунде до краја утакмице. Пантер је тројком оставио печат многобројних тренинга, али и безрезервног поверења које ужива од тренера Жељка Обрадовића.

Реал је био немоћан, због времена (0.4 секунди) које им је оставио плејмејкер Партизана…

Победа Партизана над Реалом није изненађење, јер се ради о екипи која на свим позицијама има квалитетне играче из којих Обрадовић извлачи и више од максимума.

Не може се рећи да је велики број љубитеља кошарке у Европи могао да предвиди одличне партије Партизана у Евролиги, а још мањи је број људи који су очекивали да ће се београдски тим у такозваној повратничкој сезони наћи у плеј-офу поменутог кошаркашког такмичења.

Партизан је тренутно ближи фајнал-фору Евролиге од десетоструког шампиона Европе, још две победе их деле од жељно ишчекиваног подвига.

И није реч о случајности или спортској срећи, већ о детаљној припреми и темељној стратегији у комбинацији са одлучношћу какву има Кевин Пантер.

Нити је случајност то што је Обрадовић поверио последњи напад на мечу против Реала свом капитену, јер, ипак ради се о играчу који бесомучно вежба ситуационе шутеве на тренингу, што је и тренер црно-белих потврдио након тријумфа.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Saveti – 10 najpoznatijih nebodera – 10 razloga za putovanje iz snova! – Travel Magazine

Read Next

7 MOĆNIH NAMIRNICA KOJE EFIKASNO ČISTE KRVNE SUDOVE OD MASNOĆE: Mogu vam pomoći da SNIZITE HOLESTEROL na prirodan način