Несрећа на станици “Ужице теретна”, млађа особа тешко повређена од струјног удара

На захтев отправника возова у железничкој станици “Ужице теретна”, искључен је напон у контактној мрежи изнад пруге Ужице – Ужићи, јер је отправник возова приметио млађу особу како се пење по вагонима на петом станичном колосеку, наводи се у саопштењу.

Tа особа је, како се додаје, потом ушла у струјно коло изнад пруге и доживела струјни удар. О несрећи је обавештена Хитна помоћ.

Из Инфраструктуре подсећају да кроз контактну мрежу изнад пруге пролази струја јачине 25 хиљада волти и да чак није потребно ни да се додирну струјни водови да би дошло до струјног удара.

Довољно је да се само уђе у струјно коло, које може бити и пар метара удаљено од контактне мреже. Просечно годишње настрада пет углавном младих особа од струјног удара из контактне мреже, најчешће током пењања на вагоне.

Инфраструктура железнице Србије зато поново апелује и упозорава да се не пење на вагоне, да је то најстроже забрањено и опасно по живот, и да се у станицама поштују знакови упозорења, јер се такви случајеви готово по правилу завршавају трагично.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Zlatni minut dana je čarobno vreme za ispunjenje želja: Evo kako da znate kada je!

Read Next

Saveti – Svastika za sreću – Travel Magazine