Лајчак о дијалогу Београда и Приштине: Обе стране морају нешто да ураде да би нешто добиле

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је на засебним састанцима разговарао са председником Србије Александром Вучићем, директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем и главним преговарачем Приштине Бесником Бисљимијем.

Сумирајући своје активности у току недеље, Лајчак је навео да су разговори са Вучићем и Петковићем били ”наставак напора да унапредимо имплементацију Споразума на путу ка нормализацији”.

”Слично нашим дискусијама на Косову, позабавили смо се и другим хитним питањима у дијалогу који води ЕУ, наглашавајући потребу за хитним решавањем у припреми за овонедељни састанак главних преговарача”, навео је Лајчак на Фејсбуку.

Истакао је да је у свим разговорима нагласио потребу да имплементација Споразума треба да напредује тако што обе стране испуњавају обавезе и то ”корак по корак и паралелно”, као и по принципу да обе стране морају ”нешто да ураде да би нешто добиле”.

Навео је да је у четвртак у Бриселу био домаћин Петковићу и Бисљимију.

”Разговарали смо о низу тема – Статуту, Плану имплементације, енергетици, регистарским таблицама, изборима и несталим лицима. Састанци су били од помоћи у постизању напретка по бројним питањима на дневном реду нашег дијалога и радујем се брзом наставку. Зато планирам да наставим разговоре у наредним данима и недељама”, истакао је Лајчак и додао да је са лидером опозиционе партије ДПК Мемљијем Краснићијем ”имао користан састанак” о ситуацији на КиМ и значају напретка у дијалогу за пут Приштине ка ЕУ.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Devojka ne želi da spava sa muškarcem dok na nju ne potroši 2.000 dolara: Evo i zašto

Read Next

Обрадовић: Били смо паметнији у другом полувремену, моје реакције су ту да помогну тиму