Ласице маскоте Зимских олимпијских игара 2026. године у Италији

На прошлогодишњем фестивалу Санремо, уметнички директор и водитељ Амадеус је објавио отварање финалног конкурса за избор маскота које ће представљати Олимпијске игре Милано-Кортина 2026.

На другој вечери овогодишњег. 74. фестивала по реду, тачно годину дана касније представљене су две маскоте које представљају ласице, осмишљене од стране младих уметника (четрнаестогодишњака из Калабрије).

Фанови Зимских олимпијских игара су током читаве године имали могућност да гласају између две ласице и два цвета, који су били предлог ђака из Милана. Ласице су освојиле 53% гласова.

“Изабране су ласице јер представљају окретне животиње које живе на Алпима и које мењају боју онако како се мењају годишња доба” изјавили су из комитета за олимпијске игре.

Ласице ће кружити светом и представљати Италију. Прва се зове Тина, је светле боје и представља Олимпијске игре које ће бити одржане од шестог до 26. фебруара 2026, а друга тамније боје се зове Мило и представља параолимпијске игре исте године од 06. до 15.марта.

Имена маскота су повезана са локацијама на којима се одржавају олимпијске игре Тина (КорТИНА) и Мило (МИЛанО).

Две маскоте ће пратити шест малих висибаба “И Фло”.

На бину Театра Аристон је изашао Ђовани Малаго, председник Конија (италијанске агенције за спорт) и Фондације Милано Кортина 2026. као и Федерико Бара, представник студената из школе у Катанзару који је поклонио Амадеусу мајицу са маскотама.

Зимске олимпијске игре Милано-Кортина одржавају се од шестог до 22. фебруара 2026. године.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Saveti – Zone bez dece u avionima? – Travel Magazine

Read Next

KAKO KOMUNICIRATI S DEMENTNOM OSOBOM: Ovo su najvažniji koraci koji će smiriti i vas i osobu sa kojom pričate