Косовска полиција претукла двојицу српских младића у Грачаници – један приведен, други у болници

Косовски полицајци су зауставили аутомобил у којем су се налазила браћа Андрија и Михајло Мицић, а затим им исписали казну на албанском због неактивирања појаса.

Један од браће је упитао због чега им казну пишу на албанском, а не на српском, након чега је уследила брутална реакција полицајаца албанске националности.

Један од претучених младића пребачен је у болницу у Грачаници, где му се указује лекарска помоћ.

Очевици кажу да два рођена брата Мицића, нису ничим испровоцирали полицијску реакцију.

Вечерас се у знак протеста испред станице полиције у Грачаници окупило неколико десетина Срба, међу њима је и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која каже да су приведена два српска младића стара 19 и 24 године.

Указује да је приликом привођења над младићима примењена прекомерна сила, да је један од њих  повређен, те да је затражио лекарску помоћ.

“Он се и даље налази у болници под опсервацијом је лекара и све док не добијемо извештај лекара не можемо да знамо у каквом је стању. Што се тиче извештаја полиције нисмо га добили јер локална полиција није дала никакво саопштење, чека се одговор регионалне истражне полиције која је преузела случај”, наводи Шубарићева.

Указује да је народ узнемирен и поручује да ће остати испред станице полиције док младићи не буду пуштени. 

“Ми остајемо са народом овде све док не видимо коначан исход, док не пусте младиће”, поручила је председница општине Грачаница.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Koliko često je normalno imati seksualne odnose?

Read Next

Лого Ролингстонса на дресу Барселоне у следећем “Ел Класику”