Дамјановић: Играли смо озбиљан фудбал, заслужили смо финале

Кадетска фудбалска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства. Португалија је била боља у полуфиналу – 3:2.

“Играли смо озбиљан фудбал, мислим да смо заслужили и тај корак ка финалу. Постићи два гола против Португала, створити толико прилика, истина били смо приморани и да се бранимо, али остаје жал што нисмо изборили финале, јер смо били ближи победи, поготово после игре у првом полувремену”, рекао је селектор кадетске фудбалске репрезентације Србије Јован Дамјановић.

Кадетска репрезентација Србије није искористила предност од два гола против Португалије. Пет-шест минута недостајала су Србији да се пласира у финале.

“Прво полувреме је показало како можемо да играмо фудбал, мислим да смо могли да постигнемо још неки гол. Наравно, била је отворена утакмица, Португал је добра екипа, а ми смо у другом полувремену могли да дамо гол којим био практично затворили утакмицу”, истакао је Дамјановић.

Кључни играчи попут Родрига Море и Ђованија Куенде из Португалије били су неприметни, односно безопасни по гол. Одлично покривање терена, правовремене реакције и сјајна додавања одликовала су игру Србије у првом полувремену.

“Погодили смо пречку, имали још две стопостотне шансе, имали смо и две принудне измене, повредио се централни бек, морали смо да мењамо, нисмо могли да наставимо са игром из првог полувремена, да играмо до ноге”, додао је селектор младих фудбалера Србије.

Србија је приказала два различита приступа игру на мечу. Прво полувреме “орлићи” су окончали уз два гола предности – 2:0, а потом су примили три у другом делу утакмице.

“Могли смо да једним голом из већ виђених ситуација да приведемо све крају, али момци заслужују све честитке за оно што су показали на турниру. Морам и то да истакнем, понашали су се врхунски, имали смо и доста пехова, можда су нас повреде онемогућиле да направимо тај последњи корак. Честитке момцима још једном за све приказано на терену и ван њега”, поручио је Дамјановић.

Португалија ће у финалу играти против Италије која је савладала Данску 1:0.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Vesti – Odigrajte naš junski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Read Next

Baka Ljubica ima 101, radi u bašti, a lekove ne pije: Tvrdi da je ovo jedini razlog zbog kog čovek doživi duboku starost