Гашић: Са подручја Сомбора премештено 1.102 мигранта, ухапшено 18 особа

Гашић је рекао да су јутрос у 3.30 часова, јединице Жандармерије, ЈЗО, САЈ и Полицијске управе у Сомбору имале опсежну акцију у којој су, у послеподневним сатима, дислоцирале 1.102 мигранта.

“Од вечерас у Сомбору више неће бити миграната, макар не у таквом броју, и у наредном периоду гледаћемо да све оне које затекнемо на општини Сомбор истог тренутка дислоцирамо. Грађани Сомбора морају да знају да је уз помоћ одређених локалних структура одавде била полазна тачка ка Суботици, Хоргошу и осталим местима где су их чекали кријумчари“, нагласио је министар Гашић.

Додао је и да је у акцији ухапшено 18 лица која ће бити процесуирана и која су једни од организатора организоване криминалне групе која се бавила пребацивањем миграната према Мађарској.

“Акција МУП-а Републике Србије се наставља и нећемо стати док задњи кријумчар са наше територије, ма где то било, широм Србије, не буде ухапшен. У наредним данима МУП ће наставити рад по свим хостелима, собама на дан које се издају, и таксистима који су до данас били логистика свима њима у довожењу хране, превожењу до Суботице, или неких других дестинација и са њима ћемо и у наредном периоду имати озбиљан рад“, поручио је министар.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио се министру Гашићу, МУП-у, као и начелнику Полицијске управе у Сомбору на опсежној акцији и истакао да је главни циљ да становници могу безбедно да шетају и да ће и у наредном периоду учинити све како би миграната било што мање, наводи се у саопштењу МУП-а.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Životna priča najstarijeg razvedenog para: Ostavio suprugu zbog nečega što je uradila pre 60 godina

Read Next

“Орлови” против Бугарске за историју и национални понос (15.00, РТС1)